fbpx

Blog

Linecké cukroví ze špaldové mouky

Linecké cukroví ze špaldové mouky

Vánoce už nám klepou na dveře a byt už provonělo pečení vánočního cukroví. Nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že linecké cukroví nechybí v seznamu “letos upečeme”. Dá se říci, že patří k povinné výbavě vánočního stolu. A my právě proto přinášíme zdravější variantu. Upečte si linecké cukroví podle našeho receptu. Špaldová mouka dodá cukroví příjemnou oříškovou chuť a vůni. A bioláda (marmeláda) už je jen třešničkou.

Recept na špaldové linecké cukroví

  • 300 g celozrnné špaldové mouky (Mouka celozrnná 1 kg, PROBIO)
  • 80 g rýžového sirupu (Rýžový sirup 250 ml, COUNTRYLIFE)
  • 200 g másla
  • marmeláda na potření (Bioláda® Zahrada 230 g, KOLDOKOL)

Celozrnou špaldovou mouku prosejeme na pracovní plochu, přidáme máslo a rýžový sirup a rukama zpracujeme v hladké těsto.

Hotové těsto zabalte do folie a nechte nejlépe přes noc odpočívat v lednici. Druhý den těsto znovu propracujeme a vyválíme z něj cca 3 mm vysokou placku a vykrajujeme libovolné tvary.

Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů přibližně 8 minut do zezlátnutí.

Doporučujeme bioládou mazat těsně před Vánoci. Kolečka jsou tak dobré a hrozí, že je hned sníte a před Štědrým dnem budete muset udělat další várku.

Suroviny koupíte u nás v obchodě.