Káva na našem mlýnku: Doubleshot
6.5.2017
Raw dorty – proč jsou tak báječnou alternativou
22.5.2017

Pravý žitný chléb – jen mouka, voda a koření

Všichni milujeme chléb, na tom se nejspíše shodneme. Chléb nebo jiný druh pečiva konzumujeme prakticky denně a to ve velkém množství. Nakupujeme většinou v supermarketech, které chrlí hromady pečiva každý den, a jíme prakticky jen levný pšeničný chléb, který již druhý den začíná plesnivět. Vzpomínáte na žitný chléb, který pekly ještě naše babičky? Chléb, který nejen že výborně chutnal, ale byl vyrobený pouze ze žitné mouky, vody a koření a vydržel čerstvý skoro celý týden? My ano a dlouho jsme takový chléb hledali, až jsme našli Koláčkovu pekárnu.

 

 

chleb kolackova pekarna

 

100 % žitný chléb – ten jediný pravý

 

Chléb je vyráběný tradičním způsobem – třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky, pečený “postaru”, tedy na tvrdou kůrku a doměkka propečený a vláčný vnitřek. V chlebu nenajdete cukr, olej, kvasnice, karamel, barviva, vajíčka, mléko ani syrovátka. Recept je jednoduchý – žitná mouka, voda a koření. Do každého chlebu jsou navíc přidávána semínka dýně, slunečnice a lnu.

 

Nejen chléb, ale i další dobroty

 

Kromě výborného žitného chlebu nabízíme také celozrnné žitné muffiny

Muffin Red Velvet – Vláčný veganský čokoládový muffin z celozrnné žitné mouky, slazený datlemi a belgickou hořkou čokoládou

Muffin Sun Stones – Nejen na chuť bohatý veganský jablečno-mrkvový muffin z celozrnné žitné mouky, s ořechy a vločkami, slazený datlemi.

 

muffin kolackova pekarna

 

Pečivo čerstvé každý den, objednávky přijímáme také

 

Pečivo z Koláčkovy pekárny je u nás dostupné po celý týden, ale pro váš klid, že na vás zbyde, si můžete chléb předem objednat. Vždy můžete až do pondělního poledne objednávat, pečivo k nám pak dorazí ve středu. Stačí vyplnit formulář u nás na webových stránkách, nebo zavolat na telefonní číslo +420 731 126 046.

 

objednat kolackova pekarna

 

Na výběr máte z mnoha druhů: olivový, pohankový, mrkvový, ořechový, s belgickou čokoládou a švestkami, s chia semínky, semínkový, celozrnný, parmazánový a rajčatový.

 

Jak zaručit, aby chléb vydržel až týden čerstvý?

Správně upečený kváskový chléb opravdu vydrží při vhodném skladování čestvý až šest dní. Při přirozené fermentaci chlebové směsi totiž vznikají ochranné faktory, které následně v hotovém chlebu snižují riziko plesnivění. Chléb neobsahuje pekařské droždí, “startovací” pekařské směsi ani další přísady, které snižují trvanlivost a negativně ovlivňují chuť a vůni.

 

Chléb uchovávejte v chlebníku, v originálním balení nebo v čisté utěrce. Doporučená teplota pro skladování je 18-25 stupňů Celsia. Nikdy chléb neskladujte v chladničce. A vůbec, Koláčkův chléb je tak dobrý, že vám stejně déle jak dva dny nevydrží. 🙂
Lukáš Konečný
Lukáš Konečný
Lukáš je cestovatel, který nevydrží dlouho na jednom místě. Rád objevuje a zkouší nové věci a ještě raději o tom píše. Je jedním ze zakladatelů Macrolife Food & Coffee.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *